(FOTO) TP u Vršcu: Zemljište spremno za investitore

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Adriano Martins i predsednik opštine Vršac Čedomir Živković polaganjem kamena temeljca za Lamp East d.o.o – jednu od prvih firmi koja će otvoriti pogone u Tehnoškom parku u Vršcu  – obeležili su završetak radova na projektu izgradnje infrastrukture Tehnološkog parka u Vršcu – projekta vrednog oko 4 milona evra.
 
Tehnološki park u Vršcu je izgrađen na nekorištenom zemljištu površine 6 hektara. Inicijativa za izgradnju je potekla od javnog i privatnog sektora a glavni razlog bila je ograničena raspoloživost prostora za razvoj poslovanja koji postoji u opštini Vršac i velike zainteresovanosti domaćih i stranih investitora za uspostavljanje poslovnih aktivnosti. Iz navedenih razloga lokalna samouprava odlučuje da zemljište kompletno infrastrukturno opremi i na taj način stvori što bolje uslove za potencijalne investitore u cilju njihovog lakšeg odlučivanja da pogone podignu upravo u Vršcu na prostoru Tehnološkog parka.
 
Zahvaljujući sredstvima Evropske unije koja su opštini Vršac odobrena za realizaciju pomenutog projekta, Tehnološki park u Vršcu, samo nekoliko meseci po završetku izgradnje infrastrukture, već daje prve pozitivne rezultate.

Prvi investitori koji će u Tehnološkom parku u Vršcu izgraditi pogone su: Fresenius Ðœedical Care d.o.o. Srbija (Proizvođač materijala za hemodijalizu), Lamp East d.o.o. (Proizvođač aluminijumske ambalaže za prehrambenu i farmaceutsku industriju), Esca delight d.o.o. (Usluga prozvodnje i posluživanja gotovih obroka), Roster d.o.o. (Proizvodnja farmaceutskih proizvoda). Planirano je da u narednih 4 do 5 godina na prostoru Tehnološkog parka bude zaposleno oko 1000 radnika, dok se procenjuje da će vrednost investicija na ovom prostoru u pomenutom periodu iznositi oko 30 miliona evra.