Mrkonjić: Cena mosta kod Beške do 25. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će do 25. decembra ove godine biti poznata konačna cena novog mosta preko Dunava kod Beške.

 
Mrkonjić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na kritike SRS, rekao da će javnost tada biti upoznata sa cenom mosta Beška, kao i da je izvesno da će ona biti veća nego što se na početku mislilo.

 

U Skupštini se danas debatovalo o predloženim rešenjima o pomorskoj plovidbi i obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.
 
Kako je pre nekoliko dana saopštilo Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u toku je rad nadzornih organa i stručnih službi “Puteva Srbije” i nezavisne predarbitražne komisije, koji po proceduri FIDIC-a (Međunarodnog saveza inženjera konsultanata) pregleda dokumentaciju o izvedenim radovima.
 
Pojedini beogradski mediji su objavili da austrijska “Alpina” sada traži dva puta više novca za izgradnju mosta kod Beške, koji je otvoren početkom oktobra. Austrijanci su, prema tim informacijama, ugovorili gradnju mosta po ceni od 37 miliona evra, isplaćeno im je 43 miliona a sada zahtevaju dodatnih 50 miliona evra.