B92: Vrnjci nisu na prodaju

PinterestFacebookTwitterShare

Fabrika mineralnih voda i sokova Voda Vrnjci je saopštila da neće biti prodaje većinskog paketa akcija u toj kompaniji.
 
“Nikada o tome nije bilo reči, a ništa slično nije nam ni u dugoročnim planovima”, navodi se u saopštenju dostavljenom B92.
 
Kako se ističe, beogradska firma Ekstra pet je vlasnik kompanije Voda Vrnjci od privatizacije 2004. godine. Navodi se i da trgovina akcijama kompanije Voda Vrnjci na Beogradskoj berzi u proteklih nekoliko dana predstavlja međusobnu trgovinu manjinskih vlasnika i “daleko je od preuzimanja većinskog paketa i radikalne promene vlasničke strukture”. 

“Svesni smo činjenice da mnogo vredimo, da smo bogati resursima, kako prirodnim tako i ljudskim, da uspešno radimo i da na srpskom tržištu predstavljamo ozbiljnog konkurenta. Isto tako smo svesni da baš zbog svega toga i predstavljamo predmet interesovanja domaćih i stranih kompanija, investicionih fondova i grupa”, navodi se u saopštenju. 

U toj kompaniji naglašavaju da “primer plasiranja vesti u današnjem broju Blica da je kompaniju Voda Vrnjci kupila ruska firma Zaab najbolje pokazuje koliko nečija neinformisanost ili još bolje rečeno, amaterski pristup ekonomiji, može, u ovim privredno teškim vremenima, da šteti poslovanju jedne uspešne kompanije kakva jeste Voda Vrnjci”. 

Beogradski dnevnik Blic objavio je danas da je of-šor kompanije Zab grupa, iza koje stoji ruski kapital, kupila 14 odsto akcija preduzeća Voda Vrnjci i time postala najveći manjinski akcionar.