Festival gastronomije i vinskog turizma

PinterestFacebookTwitterShare

U Beogradu će 26. i 27. novembra, od 12 do 22 časova, biti organizovan „Mediteraneo – festival vina , gastronomije i vinskog turizma“.
 
Na njemu će učestvovati izlagači iz ovih oblasti, stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja, kao i ljudi koji će na pravi način na bini promovisati značaj i ulogu u razvoju vinske kulture i zdrave hrane. 

Cilj manifestacije je da se građani Srbije upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača, onih koji se bave kvalitetnom ishranom i onih koji su zaduženi za vinski turizam u našoj zemlji. 

Na festivalu, na kojem će ulaz biti besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja о značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, a u saradnji sa eminetnim stručnjacima iz sveta medicine, gastronomije… 

Planirano je održavanje i časa zdravog kuvanja, kao i pravilnog izbora i konzumacije vina. Posetioci će biti u prilici da isprobaju sireve, pršutu, masline i jela koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana, ali da uživaju i u degustaciji kvalitetnih napitaka. 

Kao poseban deo manifestacije ističemo učešće poznatih javnih ličnosti poput Irene Blagojević i Maje Volk koje će na samom festivalu učestvovati u muzičkom intermecu i provesti posetioce, izlagače i druge kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike.