Za izgradnju 25 izgrališta izdvojeno oko 70 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

JKP ”Zelenilo Beograd” izdvojilo je oko 70 miliona dinara za izgradnju 25 modernih dečjih igrališta, od kojih je deset već završeno, izjavila je tehnički koordinator tog preduzeća Gordana Miljojković.

Planirano je da svih 25 igrališta bude završeno do kraja ove godine, a završena igrališta nalaze se u Bloku 19a, Bloku 22 i Bloku 70, u ulici Save Burića 5 u Zemunu, u Zemunskom parku, u parkovima na Belim vodama i Banovom brdu, kao i u Hajd parku i Zvezdarskoj šumi.

U toku je izgradnja igrališta u ulici Serdar Janka Vukotića 30, na Labudovom brdu u Rakovici, u Zaplanjskoj 70 na Voždovcu, Vidikovačkom vencu 53, u Pančićevoj 12-14, na Karaburnmi u Husinskih rudara 23, kao i u Denkovoj Bašti i u parku Slavija – Mitićeva rupa, koja bi trebalo da budu završena do kraja novembra.

U toku su i radovi na izgradnji dečjeg igrališta kod Bogoslovije, u parku koji se nalazi uz veoma prometnu saobraćajnicu na ulazu u Pančevački most, u kome ništa nije rađeno duže od četiri decenije, navode iz “Zelenila Beograd”.

Miljojković je istakla da su ulaganja u navedena igrališta smo deo ovogodišnjeg projekta, s obzirom da je “Zelenilo” od početka ove godine uložilo mnogo više u izgradnju brojnih dečjih igrališta i fitnes parkova.