Raiffeisen Bank International je “Najbolja kompanija za lidere u 2011”

PinterestFacebookTwitterShare

Raiffeisen Bank International (RBI) dobila je priznanje „Najbolja kompanija za lidere u 2011″, kao prva austrijska kompanija koja je ikada nagrađena tom titulom, i na šestom je mestu evropske rang liste, saopštila je “Rajfajzen banka” u Srbiji.

Dve vodeće svetske kadrovske konsultantske kuće “Aon Hewitt” i RBL grupacija su 4. novembra objavile rezultate studije „Najbolja kompanija za lidere”, koja je sprovedena u saradnji sa američkim magazinom “Fortune”.

Stručni panel nezavisnih sudija izabrao je i rangirao dobitnike među više od 470 kompanija uključenih u studiju, što predstavlja svetski najobuhvatnije istraživanje o liderstvu. RBI je jedna od nekoliko banaka koja je dospela na rang listu te studije, u kojoj je učestvovala 61 kompanija iz Evrope.

Rangiranje se zasniva na kriterijumima koji uključuju snagu liderskih poslovnih običaja i kulture, primere razvoja lidera na globalnom nivou, uticaj liderstva u zajednicama u kojima rade, kao i poslovni uspeh i reputaciju kompanije, navedeno je u saopštenju.

„Ponosan sam što je RBI grupacija prva austrijska kompanija koja je uvrštena u ovu međunarodnu rang listu. Mi smo dosledno razvijali naše ljude i koncepte razvoja liderstva u integrisani sistem upravljanja talentima tokom proteklih nekoliko godina”, izjavio je predsednik Izvršnog odbora RBI Herbert Stepic.

“Naša široka baza izvanrednih bankarskih stručnjaka i lidera će nam omogućiti da ostvarimo komparativno dobre rezultate, čak i u okruženju punom izazova”, rekao je on.

Kako je navedeno u saopštenju, RBI svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, gde je vodeća privredna i investiciona banka, tako i srednju i istočnu Evropu. Na tom području RBI rukovodi gustom mrežom ogranaka, lizing kompanija, kao i nizom drugih specijalizovanih institucija koje pružaju finansijske usluge na 17 tržišta.