Svarovski pravi nakit u Subotici

PinterestFacebookTwitterShare

U Suboticu dolaze dva nova investitora, italijanska kompanija za proizvodnju donjeg veša Kalcedonija i proizvođač kristalnog nakita Svarovski iz Austrije.
 
U planu je da se u italijanskoj firmi ukupno zaposli 1.000 Subotičana, a u austrijskoj 600. „Kalcedonija” će otvoriti proizvodni pogon u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku na površini od 18.000 kvadratnih metara.
 
Izgradnja proizvodne hale počinje u martu naredne godine, a pored bi trebalo da i Svarovski podigne pogone za proizvodnju nakita. 

“Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan što će jedna velika firma da investira u Suboticu”, rekao je gradonačelnik Saša Vučinić. 

On dodaje da su “pregovore s Italijanima počeli polovinom ove godine, a s Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Ministarstvom ekonomije dogovoreni su svi detalji o podsticajima za zapošljavanje”. 

“Usvojen je i plan za detaljne regulacije za deo Industrijske zone u Malom Bajmoku tako da radovi mogu početi. Italijani planiraju da investiraju 20 miliona evra”, kaže Vučinić i navodi da ćenajverovatnije svoj pogon u Subotici izgraditi i Svarovski. 

Dok se svi poslovi ne okončaju, Austrijanci insistiraju na diskretnosti.