Svih šest traka na Gazeli od subote uveče

PinterestFacebookTwitterShare

Svih šest traka na mostu Gazela u Beogradu biće otvoreno za saobraćaj u subotu uveče, izjavio je pomoćnik generalnog direktora “Puteva Srbije” Slavoljub Tubić.
 

“To je bio vrlo zahtevan projekat jer nije bila reč o rehabilitaciji već rekonstrukciji mosta, u koji je ugrađeno više od 2.000 tona dodatnog čelika”, rekao je Tubić na konferenciji o saobraćajnoj infrastrukturi Srbije, koju su u organizovali u Beogradu Delegacija nemačke privrede u Srbiji i nemačka kompanija “Experts in markets and sciences”.

Tubić je istakao da je most Gazela saobraćajna “žila kucavica Beograda” i da taj most dnevno pređe oko 160.000 vozila.

“Nadam se da ćemo u subotu uveče konačno osloboditi Beograđane od saobraćajnih gužvi na mostu, u poslednjih godinu i po dana”, kazao je pomoćnik generalnog direktora “Puteva Srbije” i dodao da je “Štrabag” sa domaćom “Mostogradnjom”, koja je bila podizvođač, kvalitetno uradio posao.

Tubić je naveo da će radovi na rekonstrukciji Gazele biti nastavljeni ispod mosta do februara, kada će mosta biti potpuno obnovljen.

Generalni direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak je ranije izjavio da će obnova Gazele ukupno koštati više od 50 miliona evra i da će Gazele biti praktično kao novi most i služiti još najmanje 60 godina.

Pripremni radovi na obnovi mosta Gazela počeli su 15. marta 2010. Most Gazela je sagrađen je pre 41 godinu i ovo je njegova prva rekonstrukcija.