Koji su najčešće spominjani termini na internetu u 2011.

PinterestFacebookTwitterShare

Ime preminulog Stiva Džobsa najčešće je spominjano ove godine u medijima, dok su fraze „kraljevsko venčanje” i „arapsko proleće” dva najćešće spominjana pojma u 2011., rezultat je istraživanja kompanije iz Teksasa, javlja hrvatska agencija Hina.

“Zauzeti” (Occupy), bilo da se radi o Iraku ili Wall Streetu, te “deficit” su najviše korištene reči godine, doznaje se iz istog izvora. “Ovaj je izbor fraza, reči i imena u velikoj meri odraz sadašnjeg stanja političke i ekonomske nesigurnosti koja, kako se čini, pogađa veći deo razvijenog sveta, s izuzetkom britanskog kraljevskog venčanja i ekonomskog rasta Kine”, kazao je Džej Džej Pajak, predsednik GLM-a.

Ime Stevea Jobsa, koji je u oktobru preminuo u 56. godini života nakon osmogodišnje bitke s karcinomom gušterače, preteklo je za 30 posto ime ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

Reči i fraze su prikupljene upotrebom kompjuterskog algoritma za praćenje 75.000 štampanih i elektroničkih medija širom sveta, kao i interneta i društvenih mreža.