Google: Google+ nije društvena mreža

PinterestFacebookTwitterShare

Jedan od zvaničnika Google-a, Nikeš Arora rekao je na Monaco Media Forumu da Google+ nije društvena mreža koja se utrkuje sa Facebook-om i da ona to ni za koga iz Google-a ne predstavlja.

“To je platforma koja nam dozvoljava društvene elemente zajedno sa svim produktima koje nudimo, rekao je Arora, a prenosi Telegraph. “Videli ste kako se YouTube i Google+ prožimaju. Trudimo se da koristimo društvene signale preko svih naših produkata. Ovo nije samo okupljanje ljudi na jednom mestu.”
 

On je takođe dodao je siguran da neki delovi Facebook-a i Google-a+ imaju sličnosti, ali da su u principu različiti.

Google se konstantno utrkuje sa Facebook-om da kreira uspešan društveni projekt, ali do sada nije imao uspeha u tome da preuzme ljudima slobodno vreme i podatke koje oni daju Facebook-u.

U oktobru se pojavila prepiska inžinjera iz Google-a koja je prvenstveno je objavljena u vidu internog razgovora sa kolegama, i koja nije baš bila pozitivna u vezi pokušaja ove kompanije da stovri bolju mrežu od velikog konkurenta.

Izvršni direktor Google-a, Lari Pejdž, je objavio da će zaposleni dobiti bonus od 25 posto ukoliko kreiraju uspešnu društvenu mrežu, ali nakon što se pojavio Google + u junu 2011. nije zabeležen uspeh kakav su očekivali.

Kada se pojavio, Facebook-u je trebalo 10 meseci da dostigne milion korisnika, iz Google+ se nadaju da će dostići 100 miliona korinika do kraja godine.