Trojica demonstranata protiv Wall Street-a nađeni mrtvi

PinterestFacebookTwitterShare

Dve osobe su ubijene iz vatrenog oružja u logorima gde se okupljaju demonstranti pokreta protiv Wall Street- a u američkim državama Vermont i Kalifornija, a treća je nađena mrtva u logoru u Nju Orleansu, preneli su danas lokalni mediji.

 
U Berlingtonu, u severoistočnoj državi Vermont jedan muškarac je nađen mrtav sa prostelnom ranom u glavi, navodi lokalni list, u kome se dodaje da bi moglo da se radi o samoubistvu. Prema video snimku objavljenom na vebsajtu lista vidi se kako policija poziva demonstrante da evakuišu mesto gde su postavili logor i da im dozvole da sprovedu istragu, dok gradonačelnik pokušava da umiri napetu situaciju između demonstranata i policije. 

U Ouklendu u Kaliforniji još jedan muškarac poginuo je od metka, moguće posle svađe, na mestu gde se nalaze demonstranti, prenose lokalni listovi. Na vebsajtu demonstranata www.occupyoakland.org, potvrđuje se da je čovek ubijen iz vatrenog oružja, ali se ne daju detalji. 

List Los Anđeles tajms piše da je gradonačelnik Ouklenda tražio da se demonstranti evakuišu sa mesta gde su postavili logor. Pored toga jedan čovek je pronađen mrtav logoru grupe “Okupirajmo Nju Orleans”, u jugoistočnoj državi Luizijani, navodi se na vebsajtu demonstrnata. Čovek star 53 godine koji nije imao nikakve povrede bio je mrtav dva dana kada je pronađen. 

Pokret “Okupirajmo Wall Street” koji je počeo na Menhetnu inspirisao je slične demonstracije širom SAD, a i sveta. Lepeza zahteva se uglavnom odnose na kritiku interesa korporacija koje su, kako smatraju krive za ekonomske nedaće i neravnomernu distribuciju privrednog bogatstva.