Sony priprema televizor budućnosti

PinterestFacebookTwitterShare

Pošto prodaja televizora pada, kompanija Sony je rešila da uradi nešto po tom pitanj, pa tako priprema novi televizor za koju veruje da se može nositi i sa Apple-om.

Očekuje se da će TV budućnosti osmisliti Apple, ali stručnjaci Sony-ja i njihov šef Hauvard Stringer, veruju da će to demantovati. Oni sami rade na novom, drugačijem TV-u, piše Bgr.com.

Stringer je uveren da ne mogu nastaviti da prodaju televizijske uređaje kao dosad – tvrdi da im svaki donosi gubitak. On ne sumnja da je Stiv Džobs nameravao da dizajnira potpuno novu vrstu televizije, ali smatra da će proći puno vremena dok se gledaoci ne prebace na nešto drugo.

Već neko vreme se priča kako će Apple koristiti svoju tehnologiju za prepoznavanje govora Siri za upravljanje novim TV-om.

Šta Sony sprema? Stringer nije otkrio pojedinosti ali je najavio da je poslednjih pet godina gradio platformu s kojom bih se mogao takmičiti i sa Stivom Džobsom’, pohvalio se. „Sad je završena i spremamo se da je pokrenemo.“

Soni je nedavno objavio gubitke u poslovanju četvrti kvartal zaredom i priznao pad u prodaji televizora na tromesečnom nivou, prenose agencije.