(VIDEO) Postanite poznati na brzinu

PinterestFacebookTwitterShare

Da reklama može da bude mnogo više od nametljivog predstavljanja proizvoda, dokazala je agencija Universal Media koja se bavi planiranjem i zakupom medijskog prostora. 
 
Gledaoci su ovih dana bili na trenutak zbunjeni kada su na svim kanalima sa nacionalnom frekvencijom u isto vreme videli lik istog mladića koji im se obraća. Iako su uporno menjali kanale, mladić je i dalje bio na njihovim ekranima govoreći o svojoj želji da postane poznat.

Na kraju se ispostavilo da je to bila jedinstvena medijska akcija u okviru koje je, po prvi put na ovim prostorima, isti reklamni spot prikazan na svim najvećim srpskim televizijama u isto vreme. Spot prikazuje jednog običnog mladića koji želi da postane popularan u najkraćem mogućem roku.

Universal Media je ovim spotom, kao i inovativnim odnosom prema  planiranju medijskih kampanja pokazao da ZNA najbolji način kako to da učini i poručio je da kompanijama nije neophodan veliki novac da bi se proizvod uspešno reklamirao, već da je ključ uspeha često samo u originalnoj ideji i, pre svega, u kreativnom i strateški dobro postavljenom medijskom planiranju.

Autori TV spota su članovi kreativnog tima agencije McCann Erickson.