Nastavljen štrajk mitrovačkih putara

PinterestFacebookTwitterShare

Štrajk stotinak zaposlenih u sremskomitrovačkom AD Putevi, koji je ušao već u drugu nedelju, nastavljen je i danas, a pošto od upućenih zahteva štrajkača ništa nije realizovano, postoji realna opasnost da bi on za dan-dva mogao biti radikalizovan.

Osnovni zahtev štrajkača je da im se isplate tri zaostale zarade, a sada se traži i raskid kupoprodajnog ugovora o privatizaciji, izjavio je predsednik Gradskog odbora Saveza samostalnih sindikata za Sremsku Mitrovicu Stevan Romakov.

Krajem prošle nedelje u Sremskoj Mitrovici su boravili predstavnici Agencije za privatizaciju, kako bi se upoznali sa stanjem u AD Putevima, no njen stav u vezi s novonastalom krizom u tom preduzeću se tek očekuje.

Puteve, do tada profitabilnu firmu, kupilo je preduzeće Sremski putevi, u vlasništvu Nade Zmijanac iz Rume, i tada počinje njen sunovrat. Račun Puteva je u blokadi već više od 70 dana, dugovanja su dostigla gotovo 50 miliona dinara, a uskoro bi mogla biti i udvostručena, jer stižu na naplatu nove rate kredita.

Gradske vlasti su Putevima poverili održavanje zimske službe, a kako će to funkcionisati u novonastaloj situaciji, u ovom trenutku niko ne nudi odgovor.