Otvoren 49. Međunarodni sajam nameštaja

PinterestFacebookTwitterShare

Vrednost izvoza industrije nameštaja u Srbiji u prvih devet meseci bila je oko 152 miliona evra, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

On je na otvaranju 49. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije kazao da je to za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Industrija nameštaja u Srbiji pokazuje veliku vitalnost i ovaj sajam je dobra prilika da se vidi gde se Srbija nalazi u ovoj industrijskoj grani”, kazao je Petrović.

On je dodao da u Srbiji ima 650 kompanija koje se bave tom delatnošću u kojima je zaposleno 14.300 ljudi a čije su plate ispod proseka Srbije.

Sajam čiji je slogan “Vidim ti nameštaj” će trajati do 20. novembra i na toj manifestaciji izlaže oko 500 firmi od kojih je oko 80 odsto iz Srbije, dok su ostale iz 20 drugih zemalja Evrope. Među inostranim izlagačima su kompanije iz Slovenije, Turske, Hrvatske, BIH, Italije, Austrije, Nemačke, Grčke, Poljske, Česke,
Rumunije i Danske.

Posetiocima sajma se nudi nameštaj po cenama nižim i do 40 odsto od redovnih.

Na Beogradskom sajmu uporedo sa Sajmom nameštaja se održava i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterjala za drvnu industriju. U hali 2 je Izložba dizajna koju organizuju udruženja, fakulteti i
stručne škole koje se bave dizajnom.

Sajam nameštaja se održava u svim halama Beogradskog sajma, a radno vreme za posetioce je od 10.00 do 20.00, osim poslednjeg dana, kada se zatvara u 18.00. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, za kolektivne posete 200, a parking košta 100 dinara na sat.