Čelsi Klinton specijalni dopisnik TV mreže NBC

PinterestFacebookTwitterShare

Kćerka američke državne sekretarke Hilari Klinton i bivšeg američkog predsednika Bila Klintona postala je specijalni dopisnik televizijske mreže NBC, saopštila je danas ova medijska kuća.

Čelsi Klinton, koja takođe radi za očevu dobrotvornu fondaciju, izveštavaće za večernje vesti i novu informativnu emisiju NBC-a “Rock Center with Brian Williams” o grupama i pojedincima koji svojim dobrim delima menjaju stvarnost.

“Uvek su me inspirisali ljudi koji pronalaze rešenja za izazove u vlastitim životima, svojim zajednicama, našoj zemlji i našem svetu”, istakla je Čelsi, koja je poznata kao osoba koja izbegava medijsku pažnju i odbija da razgovara sa novinarima tokom majčinih političkih kampanja.

Uporedo sa izveštavanjem za NBC, Čelsi će nastaviti rad na javnom zdravlju na Njujorškom univerzitetu i doktorske studije na Oksfordskom univerzitetu.

“Čelsi Klinton poseduje neobičnu sposobnost da prepozna humanost – na gradskim ulicama, širom zemlje i planete. Uzbuđeni smo što će nam ispredati priče o običnim ljudima koji čine neverovatne stvari”, kazao je voditelj NBC dnevnika Brajan Vilijams.

Džena Buš Hager, kćerka bivšeg američkog predsednika Džordža Buša, takođe radi kao dopisnik NBC mreže, izveštavajući o pitanjima vezanim za obrazovanje.