(VIDEO) Projektor za interaktivne telefonske razgovore

PinterestFacebookTwitterShare

Nedavno smo pisali o tehnologiji OmniTouch koji je razvila kompanija Microsoft, a koji bi trebao da omogući pretvaranje svih površina na koje se projektuje slika u ekran osetljiv na dodir.
 
Potpuno ista ideja dolazi od strane naučnika Univerziteta u Duisburgu, koji su je realizovali na taj način da su minijaturni Pico projektor spojili na pametni telefon (smartphone)i napravili aplikaciju koja omogućava interaktivne manipulacije na projekcijama.
 
Sistem nemačkih naučnika omogućuje izvođenje aplikacija manipulisanjem objektima na projektovanoj slici, ali i interaktivnu komunikaciju sa sagovornikom. Na primer, oba sagovornika mogu imati istu sliku ili neki tehnički nacrt projektovan na svoj sto, a na njima pomerati razne elemente, nešto brisati ili dopisivati, što će se obojici prikazivati u realnom vremenu.
 
Za sada se ova tehnologija još uvek testira i nije nam poznato jesu li je ponudili nekom proizvođaču pametnih telefona, ali drago nam je što Microsoft nije jedini koji tako nešto razvija, pa je samo pitanje vremena kada će mu se ova tehnolgija pojaviti kao konkurencija.