BBC: Da li je rat protiv Irana već počeo?

PinterestFacebookTwitterShare

Britanski BBC objavio je u svom posebnom prilogu o “tajnom ratu” koji je navodno već počeo u toj zemlji i da je Iran već sada izložen celom nizu tajnih napada.
 
Kao prilog toj tezi, BBC nabraja niz ubistva nuklearnih naučnika s obzirom da su najmanje tri iranska nuklearna naučnika ubijena u protekle dve godine. U tajne napade spada i ubacivanje kompjuterskog virusa u iranski program obogaćivanja urana, što je uzrokovalo haos i usporilo program.
 

Poslednji u nizu napada je nedavna tajanstvena eksplozija u bazi sa municijom u kojoj je poginuo jedan od čelnih ljudi iranskog programa za izradu balističkih projektila. Reč je o eksploziji u bazi u Bid Ganeh, koju službene vlasti opisuju kao nesreću. Prema službenim izvorima do eksplozije je došlo prilikom prevoza oružja u unutrašnjost skladišta koje pripada iranskoj Revolucionarnoj gardi, a zbog snažnog udara su popucali prozori na obližnjim zgradama, a eksplozija je bila toliko jaka da se čula čak i u 40 kilometara udaljenom Teheranu. Poginulo je najmanje 15 vojnika. Prema BBC-u i to je deo tajnih napada na Iran.

Postoje indicije kako  iz niza napada na Iran navodno stoje američke tajne službe kao i Izrael, a sve se preduzima kako bi se zaustavio iranski nuklearni program.
 
Kako je pre nekoliko dana pisao takođe britanski Daily Mail očekuje se da Izrael napadne Iran “pre nego kasnije”. Citirajući izvore iz britanske vlade ovaj list prenosi da bi se to moglo desiti do Božića ili početkom 2012. godine.
 
Iran: Studenti formirali “živi zid” oko nuklearnog postrojenja

Stotine iranskih studentata u utorak su formirali “živi zid” oko nuklearnog postrojenja, obećavši da će oštro reagovati na svaki napad “zakletog neprijatelja” Izraela, prenosi agencija Fena.

“Obećavamo liderima svetske arogancije da ćemo Tel Aviv sravniti sa zemljom u roku od tri dana ako i jedan metak bude ispaljen na Iran”, rekao je jedan od vođa studenata u govoru održanom u Isfahanu, javio je AFP.

Uzvikujući “Smrt Americi” i “Smrt Izraelu”, studenti su nosili postere predsednika Obame, naslikanog u stilu poternica sa Divljeg zapada.

Protesti su usledili nedelju dana nakon što je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila da Iran radi na izgradnji nuklearnog naoružanja.