Dulić obišao građevinske radove u Trsteniku

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar Oliver Dulić razgovarao je danas sa presednikom Opštine Trstenik Stevanom Ðakovićem i obišao radove na trgu i osnovnoj školi “Miodrag Čajetinac – Čajko”, koji se finansiraju se iz Programa pomoći građevinskoj industirijii u uslovima svetske ekonomske krize, za koji je Vlada Srbije izdvojila 18 milijardi dinara.

“Imali smo izvanrednu saradnju sa opštinom i danas smo razgovarali o značajnim projektima. Razgovarali smo o izgradnji reciklažnog dvorišta u opštini Trstenik, za koji će Ministarstvo i fond za zaštitu žitovne sredine izdvojiti 35 miliona dinara”, rekao je Dulić.

On je naglasio da će taj reciklažni centar omogućiti podizanje sistema upravljanja otpadom u toj opštini i otvaranje značajnog broja novih radnih mesta.

Danas je, takođe, bilo govora i o dva građevinska projekta u vrednosti od 50 miliona dinara, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima kroz akciju “Očistimo Srbiju” za opštinu Trstenik biće izdvojeno 3,5 miliona dinara od čega je jedan milion namenjen za ukljanjanje divljih deponija i 2,5 miliona dinara za nabavku kontejnera i komunalno opremanje.

Kako je objasnio predsednik Opštine Trstenik, ta opština imala je odličnu saradnju sa Ministarstvom i u toku je druga faza uređenja opštinskog trga koji će omogućiti da centralno jezgro Trstenika dobije novi izgled posle 30 godina.

Prema njegovim rečima u osnovnoj školi “Miodrag Čajetinac – Čajko” zamenjena je stolarija u vrednosti od 13 miliona dinara što će povećati energetsku efikasnost u tom objektu.

“Trstenik je imao i veoma značajnu ulogu i u ostalim akcijama ministarstva, prvenstveno u akciji očistimo Srbiju, koju ćemo i dalje podržavati.U okviru te akcije dobićemo značajnu podršku za komunalno opremanje ali ćemo nastaviti da radimo na podizanju svesti građana o potrebi očuvanja životne sredine”,