Poskupljuje grejanje u Novom Sadu?

PinterestFacebookTwitterShare

Grejanje u Novom Sadu uskoro bi moglo da poskupi. Naime, kako je saopšteno iz JKP “Novosadska toplana” do korekcije cene bi trebalo da dođe zbog poskupljenja gasa i dugova ovog komunalnog preduzeća.

 
“Odluka Vlade Srbije da Srbijagasu odobri poskupljenje gasa za 15 odsto, čime je cena ovog energenta za toplane uvećana za čak 75 odsto u odnosu na prethodnu godinu, drastično utiče na rad Novosadske toplane koja Srbijagasu već duguje 1,5 milijardi dinara. Ukoliko ostane na nivou trenutnih prihoda, Novosadska toplana će se ugušiti u već postojećim dugovima ka Srbijagasu, što će rezultirati prekidom isporuke gasa Novosadskoj toplani, a samim tim prestaće i isporuka grejanja potrošačima”, saopšteno je iz ovog preduzeća
 
“Kako do toga ne bi došlo, Agencija za energetiku Novog Sada će kao meru prevazilaženja dramatične finansijske situacije Toplane razmotriti eventualnu korekciju cene grejanja u Novom Sadu. Uvereni smo da će Agencija pronaći rešenje prihvatljivo za Novosadsku toplanu, ali i za naše korisnike usluga. Identična mera je već preduzeta u Beogradu, sa poskupljenjem od 7,5 odsto, dok će pojedine toplane u Srbiji cenu grejanja korigovati za 15 do 20 odsto. Pri donošenju konačne odluke Agencije za energetiku grada Novog Sada i Novosadske toplane, u obzir će biti uzeta teška materijalna situacija građana, jer bi opadanje platne sposobnosti potrošača negativno uticalo na prihode Toplane koji će se koristiti za plaćanje ovog neophodnog energenta”, zaključuje se u saopštenu objavljenom na sajtu ovog preduzeća.