Puno posla za inspektore zbog pilećeg mesa

PinterestFacebookTwitterShare

Od početka novembra policija i veterinarski inspektori su na području Vranja zaplenili ukupno 778 kilograma pilećih bataka bez deklaracije koji su švercerskim kanalima stigli sa Kosova, izjavila je u sredu šef Odseka veterinarske inspekcije za Pčinjski okrug Biljana Djordjević.

Djordjević je za agenciju Beta izjavila da je najveću količinu pilećih bataka bez deklaracije zaplenila policija prilikom kontrole putničkih vozila, ali i da je 170 kilograma pilećih bataka bez deklaracije veterinarska inspekcija pronašla u vranjskim ćevabdžinicama i maloprodajnim objektima.

“Vlasnici kod kojih su nadjeni pileći bataci bez važeće dokumentacije Republike Srbije navode da su robu kupili u Bujanovcu i Preševu. Neki bataci su bez deklaracije, na delu pronadjenih pilećih bataka našli smo deklaraciju Kosova, dok je deo njih imao deklaraciju na engleskom jeziku gde se vidi da su zemlje porekla Brazil ili SAD”, kazala je Djordjević.

Pileći bataci koji su pronadjeni bez važeće srpske dokumentacije skladište se u magacin u Vranju, odakle se odvoze u kafileriju u Ćupriji na uništavanje.

Prema njenim rečima, “pileći bataci koji ilegalnim kanalima i bez deklaracije stižu sa Kosova nisu ništa novo na jugu Srbije, a prethodnih godina bilo ih je i u većim količinama”.