“Labod” još uvek nije pokrenuo proizvodnju

PinterestFacebookTwitterShare

Slovenačka konfekcija Labod još nije pokrenula proizvodnju u pogonu u Rekovcu, kaže predsednik opštine Rekovac Dragan Prodanović. Labod je pogon konfekcije u Rekovcu preuzeo 2. februara ove godine, uz poserdovanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).
 
Prema ugovoru, koji je sa Labodom potpisao tadašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, u prisustvu ambasadora Slovenije u Beogradu Franca Buta, pogon je trebalo da zaposli 82 radnika, a SIEPA je za svakog radno mesto obezbedila 5.000 evra.
 
Cilj je bio da se u ovoj nerazvijenoj opštini zaposli što više ljudi. “Bilo je otvaranje, a na kraju ništa, nikako da se dogovore”, rekao je Prodanović.
 
Na svečanosti potpisivanja ugovora, direktor Kompanije Labod Franc Gajšek i direktor Pogona u Rekovcu, koji je trebao da radi pod nazivom Labod Leone-teks Živko Miladinović obećali su da će ovaj pogon biti “jedan od najperspektivniji tekstilnih firmi u Srbiji,da će 90 odsto proizvodnje, uglavnom ženskih odevnih predmeta, biti plasirano na tržište Slovenije a radnici neće imati platu manju od republičkog proseka Srbije”.
 
Reč je o bivšem pogonu Fabrike “Branko Krsmanović”, koji je posle propasti matične fabrike u Paraćinu, prešao u ruke firme Trend fashion line, pa se ugasio.