Promocija “BGD rakije” na Rakija festu

PinterestFacebookTwitterShare

Peti međunarodni sajam rakije ”Rakija Fest” pod sloganom ”Ljuto i slatko” biće održan 10. i 11. decembra, a u Belekspo centru okupiće se više od 50 izlagača iz zemlje i regiona, najavili su danas organizatori.
 
Prema rečima direktora Festivala Branka Nešića, cilj ove manifestacije je da kroz prezentaciju kombinovanja sa hranom, čokoladom i kafom, najpoznatijem srpskom brendu dodeli karakterne osobine koje se nalaze između dve krajnosti – ljuto i slatko.
 
Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije degustacijom voćnih rakija oko 50 proizvođača iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Italije, kazao je Nešić.
 
Nastavni deo Festivala je i ocenjivanje rakija koje se nalaze na policama prodavnica u Srbiji, kako bi se izabrala najbolja, kao i proglašavanje ”veselog” pobednika festivala koga ocenjuje žiri sastavljen od poznatih ličnosti, kazao je Nešić.
 
 
Na ovogodišnjem festivalu poseban akcenat će biti stavljen na stručna predavanja koja su namenjena proizvođačima rakije i ostalim posetiocima kako bi ih upoznali sa prednostima proizvodnje na savremenim destilaconim aparatima, načinom zaštite rakije kao robne marke, kao i mogućim pravcima razvoja ovog najpoznatijeg srpskog brenda.
 
Ove godine će na Rakija Festu biti predstavljen i specijalni suvenir pod nazivom ”BGD rakija”, a za etiketu suvenira pobrinuće se poznate ličnosti učestvujući na takmičenju za izbor najboljeg dizajna, dodao je Veselinov.