Kanadske firme zainteresovane za HE “Bistrica”

PinterestFacebookTwitterShare

Kanadske kompanije zainteresovane su da investiraju u srpsku energetiku, avionski i drumski saobraćaj, posebno u hidroelektranu Bistrica i pančevačku Azotaru, najavio je ambasador Kanade u Beogradu Romano Vaščuk.
 

 
Ambasador je na sastanku sa ministrom infrastrukture i energetike Milutinom Mrkonjićem preneo zainteresovanost kanadskih firmi da investiraju u hidroelektranu “Bistrica”, kao i inicijativu da u zajedničkoj saradnji sa “Srbijagasom”, ulažu u Azotaru u Pančevu, čime bi se podigao nivo proizvodnje u toj fabrici.

U oblasti avio-saobraćaja, najavljena je saradnja kanadskog avio proizvođača “Bombardije” sa srpskom avio kompanijom “Jat ervejz”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zbog toga će predstavnici vodećih kanadskih firmi uskoro posetiti Srbiju, najavili su ambasador Vaščuk i direktorka trgovinskog odeljenja ambasade Kanade u Beogradu Ðurđa Ćeramilac, koja je prisutvovala sastanku u ministarstvu.

Susretu ministra Mrkonjića i kanadskog ambasadora prisustvovao je i generalni direktor “Srbijagasa” Dusan Bajatović, koji je goste informisao o aktuelnim energetskim projektima u Srbiji.