Kasarna u Užicu postaje studentski dom

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak dala saglasnost na ugovor između Grada Užica i Ministarstva odbrane o prenosu prava korišćenja kasarne IV puk u užičkom naselju Krčagovo, koja bi trebalo da postane studentski dom.
 

 
Sa vladinom saglasnošću Grad Užice će prvo sklopiti ugovor sa republičkom Direkcijom za imovinu, a do kraja godine i uknjižiti vlasništvo na ovoj lokaciji i objektu.

Bivša kasarna IV puk u užickom naselju Krčagovo prostire se na površini od 27 hektara i ima 17.000 metara kvadratnih već izgrađenog prostora.

Po rečima gradonačelnika Užica Jovana Markovića, u planu je da se već na proleće počne sa izgradnjom studentskog doma na prostoru bivše kasarne, za šta je dobijena podrška od 250 miliona dinara od Ministarstva prosvete i Vlade.

“Očekujem da ćemo u prvoj polovini 2012. godine dobiti saglasnost Vlade i za osnivanje integrisanog univerziteta. Zbog toga ćemo u decembru opredeliti sredstva u budzetu za realizaciju pripremnih poslova i ispunjavanju uslova, kako bi već u oktobru naredne godine osnovali univerzitet”, rekao je Marković.