Kako živi milioner koji se odrekao svog bogatstva?

PinterestFacebookTwitterShare

Austrijski milioner Karl Rabeder, koji je 2010. godine šokirao svet odlukom da se odrekne svog bogatstva, jer ga čini nesretnim, danas kaže da je srećniji nego ikada, prenosi Danas.hr.

Danas 46-godišnji Karl Rabeder koji živi u Telfsu u Austriji, živi od hiljadu evra mesečno, koje zarađuje održavajući seminare na temu o tome kako novac ne čini čoveka srećnim. Svo bogatstvo koje je posedovao, imanje i posao, sportske automobile i privatni avion, prodao je i zarađeno uplatio u organizaciju MyMicroCredit koja pomaže ljudima u zemljama trećeg sveta.
 
“Mislim da je ovo istina: kad ste sretni, trebate malo ili ništa novca. Tek sada sam sretan. Ima jedna sjajna vježba: da zapišete stvari koje zaista volite i njihovu vrednost. Shvatićete da se te stvari ne mogu kupiti”, kazao je Rabeder.

“Ljubav, sunce, svež vazduh – to su stvari koje mene čine srećnim”, tvrdi bivši milioner. “To što imam manje novca čini me srećnijim. Kad gledam fotografije sebe dok sam bio milioner, vidim da sam bio jadan”, kazao je Rabeder za Spiegel.

Upitan o tome čime se danas bavi, Rabeder kaže da piše ili drži seminare, ali da je katkad i neproduktivan. “Čovečanstvo ne znači ne raditi ništa. Ne bih mogao zamisliti da sedim na terasi s nogama na ogradi svaki dan”, kazao je Rabeder.