Hoking: Jedini spas za ljude je kolonizacija svemira

PinterestFacebookTwitterShare

Stiven Hoking, renomirani britanski fizičar, upozorio je da ako ljudska rasa želi preživeti mora se odmah početi sa kolonizacijom svemira jer nam u sledećih sto godina prete katastrofe sa kojima se nećemo moći nositi.

“Ulazimo u vrlo opasan period naše istorije u kojoj populacija i korištenje prirodnih resursa eksponencijalno raste, a uz to menjamo i okolinu bilo na dobar ili loš način” rekao je Stiven Hoking Hawking u intervjuu za The Canadian Press.

Hoking naglašava da još uvek u genima nosimo svu onu sebičnost i agresivnost koja nam je pomogla da preživimo u dalekoj prošlosti, a ona trenutno negativno deluje na ljudsku okolinu.

“Biće vrlo teško izbeći katastrofe koje nam slede u sledećih sto,hiljadu  ili milion godina, a jedino dugoročno rešenje koje garantuje nastavak naše rase je kolonizacija svemira”, rekao je poznati astrofizičar.

Hoking je takođe poznati zagovarač ljudskih misija u svemir jer smatra da se na taj način ubrzava razvoj tehnologije koja će čovečanstvu u budućnosti omogućiti kolonizaciju planeta Sunčevog sistema, ali i drugih zvezda u beskonačnom svemiru.