Zaposlenima u Srbiji kratak dan od 24 sata

PinterestFacebookTwitterShare

Zaposlenima u Srbiji idealno bi bilo da dan traje između 27 i 29 sati kako bi ispunili sve planove. Prema istraživanju koje je sprovedeno čak 80 odsto ispitanika navodi da im je dan od 24 sata prekratak za obavljanje svih poslova i planova.Dodatnih tri do pet časova koji su im potrebni, polovina anketiranih bi iskoristila na poslovne obaveze, dok bi drugoj polovini to vreme značilo za lična interesovanja i razonodu.

Činjenici da bi dodatno vreme najčešće iskoristili za poslovne obaveze treba dodati podatak i da svaki drugi ispitanik nedeljno u kancelariji provede između 41 i 50 sati, svaki peti – čak i više od toga, a svega je 30 odsto zaposlenih, koji su na poslu do 40 sati nedeljno.

Rezultati istraživanja su pokazali da skoro 30 odsto muškaraca provodi više od 50 sati nedeljno na poslu, dok je taj procenat čak upola manji kod žena i iznosi 15 odsto.

Istovremeno, svaki peti pripadnik jačeg pola takođe “nosi” posao kući, dok to isto radi tek svaka sedma žena, međutim, istraživanje je pokazalo da pripadnice lepšeg pola više razmišljaju o poslu nakon radnog vremena, pa ne čudi podatak da i više pažnje posvećuju ličnom usavršavanju u odnosu