Završen 49. Međunarodni sajam nameštaja

PinterestFacebookTwitterShare

Sinoć je završen 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji je pod kupolama Beogradskog sajma okupio blizu 500 domaćih i inostranih izlagača.

U proteklih sedam dana posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa novinama u industriji nameštaja i da pazare razne vrste nameštaja po atraktivnim sajamskim cenama.

Popusti su se kretali od 15 do 40 procenata, bilo je proizvođača nameštaja koji su davali popuste čak do 50 odsto, dok su kupci imali mogućnost odloženog plaćanja, kataloške i on lajn prodaje.

Cene raznolike, u sajmskoj ponudi, može se reći, bilo je nameštaja za svačiji džep. Cene su se kretale od nekoliko hiljada dinara do nekoliko hiljada evra.

Bile su izložene gotovo sve vrste nameštaja, od komadnog do garniturnog, uključujući i nameštaj za opremanje kancelarijskog prostora i javnih objekata, kao i elemente za uređenje eneterijera.

Izlagači su uglavnom zadovoljni, ističući da su posete bile “namenske”, sajam su više posećivali zainteresovani za konkretnu kupovinu i sklapanje poslova, a manje oni koji su želeli da obiđu štandove i upoznaju se sa novinama na tržištu nameštaja.

Prema oceni proizvođača, ove godine se više i brže prodavao jeftiniji nameštaj, za razliku od ranijih sajmova “kada bi odmah planuli skupilji komadi”.

Pored Beograđana, među posetiocima sajma nameštaja bilo je dosta iz unutrašnjosti Srbije ali i iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore…

Od inostranih izlagača na sajmu su se predsatvili proizvođači nameštaja, opreme i dekoracije iz 20 zemalja Evrope, među kojima su Austrija, Nemačka, Italija, Danska, Republika Srpska, Bugarska, Češka, Grčka, Poljska, Rumunija, Turska, Slovenija, Hrvatska…

Sastavni deo manifestacije bila je i Međunarodna izložba mašina i alata za obradu drveta.

Takođe, tradicionlano su dodeljenje nagrade “Zlatni ključ” najuspešnijim učesnicima 49. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Dobitnici “Zlatnog ključa” su italijanska kompanija “Milesi end partners”,”Kvadra” iz Hrvatske, “Darex home” iz Novog Beograda, “Jela” iz Jagodine, “Gaj inženjering i opremanje” iz Zemuna, slovenački “Klun” i “Hetih FurnTek” iz Nemačke.