Kreditna linija od 25 miliona evra za mikro i mala preduzeća

PinterestFacebookTwitterShare

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Banka Inteza Beograd su potpisali novi ugovor o kreditu u iznosu od 25 miliona evra kako bi se povećala dostupnost finansiranja za preduzetnike i mala preduzeća, uključujući preduzetnike u ruralnim područjima i individualne poljoprivredne proizvođače u Srbiji.

Sredstava iz zajma EFSE-a će se koristiti za finansiranje investicija i obrtnog kapitala za preduzetnike i mala preduzeća u Srbiji putem dugoročnih kredita u iznosu do 100.000 evra.

Banka će nameniti značajan deo ovog kredita malim i srednjim preduzećima u ruralnim područjima  i individualnim poljoprivrednim proizvođačima, te time mobilizovati kapital za ovaj segment srpske ekonomije.

Pristup dugoročnom finansiranju je i dalje ograničen u Srbiji uglavnom zbog kratkog roka dospeća depozita klijenata. Uz pomoć EFSE kreditne linije Banka Inteza će proširi izvore finansiranja i svoj portfolio kredita za mala preduzeća.
 
Ovo je drugi put da EFSE odobrava Banka Inteza kredit za refinansiranje kredita za preduzetnike i mala preduzeća nakon odobrenja kredita od 25 miliona evra kredita u martu 2010.