Pokrenuto restrukturiranje “Partizanskog puta”

PinterestFacebookTwitterShare

Agencija za privatizaciju objavila je danas da pokreće restrukturiranje preduzeća “Partizanski put”, donedavne članice “Nibens grupacije”.

 
Agencija je pozvala poverioce da u roku od 15 dana od dana objavljivanja odluke o restrukturiranju prijave svoja potraživanja sa stanjem na dan 31. decembar 2004. Poverioci treba da se jave ako to svoje potraživanje nisu prijavili ili za njega dali otpust po prethodno objavljenom pozivu za prijavu potraživanja od 21. juna 2005, ili ako su ga otpisali u skladu sa obaveštenjem Agencije za privatizaciju od 16. januara 2008, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Agencije.
 
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je, kako se podseća, u dopisu od 16. novembra istaklo da bi donošenje odluke o pokretanju postupka restrukturiranja bilo svrsishodno i opravdano s aspekta daljeg postupka privatizacije.
 
Agencija za privatizaciju objavila je u avgustu da je raskinula kupoprodajni ugovor za građevinsko preduzeće “Partizanski put”, zato što vlasnik nije poštovao odredbe tog ugovora.
 
Preduzeće za puteve “Beograd” je, u ime Mila Đuraškovića, 2006. kupilo “Partizanski put” za 400.000 evra. Kontroverzni biznismen Đurašković je uhapšen u maju, zajedno sa sedam njegovih bliskih saradnika i rukovodilaca u putarskom preduzeću “Nibens”, zbog sumnje da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su, takođe, bile u Đuraškovićevom vlasništvu.
 
Šteta naneta fabrici iz Kruševca procenjena je na više od 32 miliona evra.