Skuplje grejanje u Zrenjaninu od 1. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Javno komunalno preduzeće (JKP) “Gradska toplana” u Zrenjaninu povećaće od 1. decembra za osam odsto cene grejanja stambenog i poslovnog prostora, odlučilo je Gradsko veće Grada Zrenjanina.

Prema toj odluci, grejanje ustanova obrazovanja će poskupeti za 17 odsto.

Zamenik gradonačelnika i član Gradskog veća Goran Kaurić rekao je da je poskupljenje grejanja odobreno zbog toga što je gas poskupeo, ali je dodao da je Gradsko veće odobrilo znatno manja povećanja od traženih.

On istakao da nije bili prihvatljivo predloženo poskupljenje od 10 odsto za firme, 15 odsto za građane i 22 odsto za budžetske ustanove.

“Mi smo znatno umanjili korigovanje cena, ali će i predloženo poskupljenje sigurno dovesti do gubitaka u ‘Gradskoj toplani’. Grad Zrenjanin spreman je da snosi deo tih troškova”, rekao je Kaurić.

Direktor “Gradske toplane” Vladimir Tešić je rekao da je razlog za korekciju cena daljinskog grejanja povećanje cene gasa za 15 odsto.

“Gradsko veće prihvatilo je naše obrazloženje, ali je ipak odlučilo da smanji opterećenje građana koji su i ovako u nezavisnoj situaciji, tako da je odobreno osam odsto za pravna i fizička lica, dok je za budžetske ustanove odobreno povećanje od 17 odsto”, rekao je on.

Tešić je precizirao da će povećanje za individualne korisnike iznositi oko pet dinara po kvadratnom metru, tako da će nova cena biti 74,97 dinara po kvadratnom metru.