Autoput Beograd-Horgoš dobio novu petlju

PinterestFacebookTwitterShare

Iz JP „Putevi Srbije“ saopštili su da je u ponedeljak, 21. novembra,  u saobraćaj puštena petlja „Zrenjanin“ na autoputu E-75 (Beograd-Horgoš) u zoni obilaznice Novog Sada.
 
Puštanje petlje „Zrenjanin“ u saobraćaj dovodi do sledećih trajnih izmena u režimu saobraćaja u zoni obilaznice oko Novog Sada:

– Deonica autoputa E-75 u zoni Novog Sada postaje tranzitna saobraćajnica ka graničnom prelazu Horgoš, a saobraćaj ka i iz Novog Sada biće obavljan preko novoizgrađenih saobraćajnica paralelnih sa autoputem.

– Vozila iz smera Beograda ka Novom Sadu, isključenje sa autoputa E-75 obavljaće isključivo preko novoprojektovane naplatne rampe “Jug” na oko 2 km posle benzinske stanice „Lukoil“. Kretanje nastavljaju dalje paralelnom saobraćajnicom sa autoputem, pa preko petlji „Zrenjanin“ ili „Temerin“ ka Novom Sadu.

– Vozila iz smera graničnog prelaza Horgoš ka Novom Sadu, isključenje sa autoputa E-75 obavljaće neposredno ispred Sentandrejskog mosta. Kretanje se zatim nastavlja isključivo saobraćajnicom paralelnom sa autoputem i dalje preko petlji „Temerin“ i „Zrenjanin“ ka Novom Sadu.

– Vozila iz smera Novog Sada ka Horgošu i Beogradu koristiće petlje „Zrenjanin“ i „Temerin“, a zatim paralelne saobraćajnice ka uključenjima na autoput E-75.