Festival vina, gastronomije i vinskog turizma u Beogradu

U Beogradu će 26. i 27. novembra, u prostoru paviljona “Cvijeta Zuzorić”, biti održan festival vina, gastronomije i vinskog turizma “Mediteraneo” .
 
Učesnici festivala su izlagači, koji će svojim proizvodima i uslugama promovisati značaj i ulogu razvoja vinske kulture i ugostiteljstva, kao i stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja.
 
Cilj manifestacije je da se gradjani upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača, sa vinskim turizmom u Srbiji i na prostorima bivše Jugoslavije.
 
Biće održan niz predavanja o značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnog izbora i konzumacije vina, u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta medicine i gastronomije. Eminentni beogradski restorani nadmetaće se u simultanom pravljenju mediteranskih specijaliteta.
 
Posetioci će moći da uživaju u degustaciji kvalitetnih napitaka, da isprobaju sireve, pršutu, masline, najkvalitetniju čokoladu i jela, koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana u Beogradu.
 
Na festivalu će učestvovati i poznate ličnosti – džez pevačica i flautistkinja Irena Blagojević, dramaturg, spisateljica i fado muzičarka Maja Volk, koje će provesti posetioce i izlagače kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike.
 
Festival će 27. novembra zatvoriti glumac Goran Sultanović sa izvedbom svog kabare šou-a „Putuj Evropo“.