Energetska rukavica obična prevara

PinterestFacebookTwitterShare

Američka kompanija “Power balance” (PB), koja proizvodi energetske narukvice, moraće da plati odštetu od 57 miliona dolara zbog prevare kupaca, pišu američki mediji.
 
Prema tvrdnjama “Sakramento biznis žurnala”, kompaniji PB preti stečaj, nakon što je sud presudio u korist kupaca koji su tužili kompaniju zbog toga što je njihov proizvod, odnosno energetska narukvica, obična prevara. Informaciju o stečaju su rukovodioci kompanije “PB” potvrdili, ali su istakli da će uskoro izbaciti nov proizvod na tržiste.
 
“PB će zapravo u narednih nekoliko nedelja lansirati novi proizvod”, rekao je Džejson Damata iz kompanije PB i naveo da nagodba nije 57 miliona dolara, već milion dolara.
 
U januaru ove godine, kompanija “PB LLC” iz Kalifornije je priznala da njihova 30 dolara vredna narukvica “ne pomaže sportistima dajući im dodatnu ravnotežu, snagu i koordinaciju”.
 
“Priznajemo da nema pouzdanih naučnih dokaza koji bi potkrepili naše tvrdnje, što znači da smo prevarili kupce. Ako se osećate prevarenim našim reklamama, ovim želimo da se izvinimo i da vam ponudimo da vam vratimo novac u celosti”, objavila je kompanija.