Požari na pet različitih lokacija u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

U Srbiji trenutno na pet lokacija gori nisko rastinje, a pojačane vatrogasne službe raspoređene su i gase te požare, izjavio je jutros šef sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Predrag Marić.
 
Marić je rekao da ni u jednom požaru nisu zahvaćene šume, već samo nisko rastinje, a kao uzrok ovih požara naveo je nemar.

 

 
“Na Staroj planini kod mesta Leskova 40 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila gase požar koji traje već treći dan. Razmatra se i mogućnost da tokom dana za gašenje ovog požara budu korišćeni i helokopteri,” kazao je Marić.
 
On je naveo i da kod mesta Stolovi u blizini kraljeva gori oko 40 hektara trave i niskog rastinja, vatrogane ekipe su na terenu. Kod Surdulice vatrogasci gase šest manjih požara, a kod Bosilegrada nisko rastinje gori u mestu Grujinci. Požar je zahvatio i planinu Jadovnik kod Prijepolja.
 
“Vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu, angažovani su pojačani kapaciteti i radi se na sanaciji svih požara,” kazao je šef sektora za vanredne situacije.
 
Pored vatrogasaca angažovani su i pripadnici Gorske službe spašavanja.