U Nišu otkrivena laboratorija za proizvodnju droge

PinterestFacebookTwitterShare

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala presekli su danas kanal krijumčarenja droge ka Švajcarskoj i u Nišu otkrili laboratoriju za proizvodnju amfetamina i heroina.

U akciji su uhapšena trojica osumnjičenih, najpre Bojan V. (42) iz Niške Banje, koji je prošle noći zaustavljen na graničnom prelazu Horgoš.

– Kod Bojana V. je nađeno 350 grama heroina, koje je sakrio u medicinskom pojasu, ispod garderobe. On je odmah uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, a istovremeno je započeta akcija na razotrivanju njegovih saradnika – kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.
 
Nekoliko sati kasnije, identifikovana su i dvojica saučesnika, Igor N. (33) i Milutin Z. (58) iz Niša. 
 
– Policija je u kući koju je Milutin Z. iznajmio, otkrila priručnu laboratorija za proizvodnju droge. Unutra je nađen heroin i veća količina hemijskih supstanci koja se koristi u njenoj proizvodnji. Kod Igora N. je nađeno 150 grama heroina – kaže naš izvor.
 
Sva trojica uhapšenih će posle policijskog pritvora biti privedeni istražnom sudiji sa krivičnom prijavom kojom se terete za proizvodnju i trgovinu droge.a