Od 24. do 26. novembra u Sarajevu sajam “Plodovi Drine suncem okupani”

“Plodovi Drine suncem okupani” simboličan je naziv izložbeno-prodajnog sajma koji će od 24. do 26. novembra  biti održan na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Organizator je Udruženje poljoprivrednika Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) u saradnji s Opšinom Stari Grad te uz podršku Ministarstva privrede BPK-a i opšina Goražde i Foča-Ustikolina.

“Na ovom sada već tradicionalnom sajmu koji organizujemo treći put pojaviće se 25 izlagača s područja BPK-a koji će građanima Sarajeva ponuditi više od 200 autohtonih i kvalitetnih proizvoda od voća, povrća i njihovih prerađevina, žitarica i drugih proizvoda. Posebno smo zahvalni Opšini Stari Grad koja nam svake godine izlazi ususret da bi građanima Sarajeva učinili dostupnim kvalitetne, domaće proizvode s ovog područja”, kazao je Feni predsednik Udruženja poljoprivrednika BPK-a Avdo Muslimović.

U Udruženju poljoprivrednika ističu da je promocija proizvoda uz prisustvo samih proizvođača pravi način da se stane u kraj i prodaji proizvoda sumnjivog porekla koji se na tržištu nude kao goraždanski.

“U Evropi i svetu znaju za goraždanske proizvode, ali mi moramo učiniti mnogo više napora da ih certificiramo i brendiramo”, istakao je Muslimović izrazivši nadu da će, po uzoru na prošle, sajam i ove godine pobuditi interesovanje građana Sarajeva.