Grad Beograd finansira završetak gradnje vrtića u Barajevu

PinterestFacebookTwitterShare

Muke roditelja iz barajevskog naselja Gaj koji svoju decu svakodnevno vode u vrtiće u centru ove opštine uskoro će biti prošlost, jer grad Beograd u saradnji sa opštinom i crkvenom opštinom Barajevo završava izgradnju obdaništa u ovom naselju.
 
Ovaj namenski građen objekat od 800 kvadrata moći će da smesti oko 150 dece svih uzrasta, od jaslenog do polaska u školu, a njegov završetak očekuje se u prvom tromesečju sledeće godine.

Zahvaljujući angažovanju opštine Barajevo i tamošnje crkvene opštine, podignut je objekat površine od oko 800 kvadrata. On je u završnoj fazi i grad Beograd finansira završne građevinsko-zanatske radove, nabavku opreme i nameštaja, kao i moblijara za dvorište. Vrtić je namenski građen, imaće višenamensku salu, distributivnu kuhinju urađenu u skladu sa HACCP principima, objasnila je Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu, i dodala da će u ovom objektu takođe boraviti i deca iz obodnih delova Barajeva kojima će ovaj vrtić biti bliži.

Ona je takođe istakla da zbog nedostatka prostora predškolska ustanova u Barajevu nije imala prilike da uključi decu sa smetnjama u razvoju u redovne vrtićke grupe, što će u novom objektu biti moguće, jer je sva oprema u vrtiću koncipirana u susret inkluziji.