Bespovratna sredstva za zaštitu i modernizaciju zemljišta

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je danas konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za zaštitu, poboljšanje kvaliteta i modernizaciju poljoprivrednog zemljišta u 2011. godini.

Konkurs obuhvata i izgradnju i rekonstrukciju sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje zemljišta, poboljšanje kvaliteta i kontrolu plodnosti zemljišta i istraživačke projekte.

Na konkurs se mogu prijaviti lokalne samouprave, poljoprivredne savetodavne stručne službe, centri za organsku proizvodnju, poljoprivredne škole, fakulteti, instituti i stručne službe, kazneno-vaspitne i socijalne ustanove, kao i zadužbine, crkve i verske zajednice.

Sredstva su namenjena za uređenje zemljišta, revitalizaciju poljskih puteva, dobrovoljno grupisanje parcela, protiverozione radove i obeležavanje poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini.

Rok za podnošenje prijava za konkurs je 1. decembar za kontrolu plodnosti obradivog zemljišta i istraživačke radove, dok je za ostale namene krajnji rok 16. decembar ove godine.

Obrazac za prijavu može se preuzeti u Upravi za poljoprivredno zemljište, Obilićev venac 9 ili sa zvaničnog sajta Ministarstva poljoprivrede i trgovine (www.minpolj.gov.rs).

Dodatne informacije se mogu dobiti pozivom telefona: 011/3348-052 i 011/3348-046.