Dušan Petrović: Pripremamo novu politiku za maline

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je večeras da to resorno ministarstvo za 2012. godinu priprema potpuno novu politiku u oblasti razvoja malinarstva u Srbiji.
 
Prema njegovim rečima, u tu politiku će svakako biti uvršćeno i smanjenje troškova za proizvodjače malina ali i to da hladnjačari dobiju povoljne kredite i da se podstakne njihov izvoz.

-Svakodnevno u Ministarstvu poljoprivrede, održavaju sastanci sa udruženjima proizvodjača malina. Vode se ozbiljne tehničke diskusije, o tome da bismo napravili novu politiku- rekao je Petrović i dodao da “nikada što se tiče malina, ta politika nije napravljena” i da je namera da ono što se događalo u toj oblasti ne bude ponovljeno.
 
-Nema nijednog mesta sa teritorije Srbije, a da s predstavnicima proizvodjača svakodnevno ne razgovaramo, da bi se smanjili troškovi proizvodnje- dodao je Petrović, odgovarajući na pitanja poslanika SRS šta se dogodilo s realizacijom Sporazuma postignutog izmedju malinara i hladnjačara.

Sporazumom malinara i hladnjačara predviđeno je da hladnjačari na teritoriji cele Srbije imaju mogućnost da preko Fonda za razvoj uzmu povoljne kredite i na taj način malinarima isplate traženu otkupnu cenu maline za deset dinara višu od sadašnje tržišne cene.