Za gasifikaciju Šida 16 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

 
U opštini Šid započet je projekat gasifikacije u koji će biti uloženo 16 miliona evra, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović. On je na početku radova na gasifikaciji naselja Kukujevci i Bačinci rekao da 11 miliona evra košta izgradnja distributivne mreže, a da će pet miliona biti potrebno da se priključe svi potencijalni potrošači.
 
Prema rečima Bajatovića, za izgradnju magistralnog gasovoda od Sremske Mitrovice do Šida biće potrebno dodatnih šest miliona evra. Radovi na gasifikaciji u opštini Šid trebali bi da budu završeni do 1. februara 2012.godine.
 
Bajatović je rekao da je cena priključaka za građane oko 650 evra i ocenio da bi se morali obezbediti bolji bankarski uslovi, koji će omogućiti građanima da se u roku od tri do pet godina priključe na gasnu mrežu.
 
“Finansiranje je obezbeđeno uz strateško partnerstvo opštine Šid, Srbijagasa i italijanskog konzorcijuma GAP iz Firence”, rekao je Bajatović i izneo očekivanje da će naredne godine biti gasifikovane sve opštine u Vojvodini.
 
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je pokrajinska vlada na teritoriji Vojvodine u proteklih nekoliko godina finansirala 83 kilomatara gasnih mreža i da je u gasifikaciju vojvođanskih opština uloženo je 500 miliona dinara.
 
“Do sada je izgrađena ili daleko odmakla gasifikacija u 44 od 45 vojvođanskih opština”, rekao je Pajtić i dodao da je cilj da i opština Bela Crkva dobije svoju gasnu mrežu.
 
Presednica Opštine Šid Nataša Cvjetković je rekla da je ovo veoma značajna investicija za Šid, jer sa takvom investicijom postaje sredina sa povoljnim ambijentom za domaće i strane investicije.