“Rubin” vina osvojila tri medalje na sajmu u Beču

PinterestFacebookTwitterShare

“Rubinova” vina “Terra Lazarica Chardonnay” i “Terra Lazarica cabernet sauvignon” osvojila su zlatnu, a “Terra Lazarica Merlot” srebrnu medalju na takmičenju kvaliteta vina u Beču, saopšteno je iz te kruševačke vinarije.

Generalni direktor “Rubina” Zoran Bekrić istakao je da je “AWC Vienna 2011 international wine challenge” najveći konkurs vina na koji je ove godine bilo prijavljeno 9.632 uzorka iz 36 zemalja sa pet kontinenata, te je to veliko priznanje za srpsku vinariju.

Takmičenje je obavljeno uz potpunu tajnost i anonimnost uzoraka, a kruševački “Rubin” koji posluje u vlasništvu “Inveja” Predraga Rankovića učestvovao je sa četiri svoja vina, od koja su se dva okitila zlatom, a jedno srebrom.

Detalji ocenjivanja biće objavljeni uskoro, kada će biti izdata i “Bela knjiga vina 2011/2012”, najobimniji vodič vina na nemačkom jeziku, gde su na gotovo hiljadu strana predstavljene najbolje vinarije i rezultati prestižnih takmičenja, na kojima, pokazalo se, naša zauzimaju vodeća mesta.

Bekrić je rekao da su osvojena priznanja potvrda da “Rubin”, posle privatizacije “grabi krupnim koracima napred”, ulaže u vinograde, pojavljuje se na tržištu sa novim proizvodima, koji brzo postaju brendovi i osvajaju, kako domaće, tako i inostrano tržište.

On je dodao da se na inicijativu vlasnika mnogo ulaže u tehnologiju, što daje velike rezultate, vinogradi se pažljivo neguju, grožđe je odličnog kvaliteta, a tehnološki postupak proizvodnje je dokazan i oproban.

Pre ovog takmičenja, 2007. godine, na istom konkursu, vina “Rubina” takođe su osvojila dve srebrne medalje.