Merkator: Ne možemo sprečiti Agrokor da nas kupi

PinterestFacebookTwitterShare

Uprava „Merkatora“ ne koči prodaju kompanije hrvatskom „Agrokoru“ i to ne sme da čini – kažu u slovenačkoj kompaniji za “Blic”, nakon što su obustavili podršku prodaji tvrdeći da Ivica Todorić, vlasnik „Agrokora“, ne planira da obavi kupovinu na način kako je razgovarao sa čelnicma „Merkatora“.
 
Kako je ovom listu potvrđeno, čelnici ovog trgovinskog lanca ustanovili su da je u igri za kupovinu umesto najavljenog konzorcijuma „Agrokora“ i međunarodnih finansijskih institucija samo Ivica Todorić.
 
“Utvrdili smo da među kupcima ne bi bile Evropska banka za obnovu i razvoj i Međunarodna finansijska korporacija IFC, odnosno institucije koje treba da garantuju finansijsku stabilnost i da zaštite interese „Merkatora“. To je bio uslov da podržimo prodaju, ali kako je on izostao, odlučili smo da zaustavimo svoje aktivnosti. To, međutim, nikako ne znači da transakciju možemo i stopirati. Odluka je na prodavcu i kupcu i ako se oni dogovore, uprava „Merkatora“ ne može ništa”, kažu u tom trgovačkom lancu.