Blok 70 dobio park opremljen po svetskim standardima

PinterestFacebookTwitterShare

Stanovnici Novog Beograda dobili su novi moderan park, uz šetalište Lazaro Kardenasa. On je napravljen kao neka vrsta kompenzacije građanima u Bloku 70, jer se u neposrednoj blizini nalaze veliki tržni centri, pa je ceo kraj zatrpan automobilima.

U parku su napravljena dva dečja igrališta, postavljene su klupe i podzemni kontejneri, a urađena je i kompletna rasveta i hidrantska mreža.

Na mestu gde je nekad bila neuređena livada, napravili smo nov park, “Zelenilo” je uredilo zelene površine i igrališta, Uprava za energetiku je postavila 48 svetiljki, JKP “Gradska čistoća” devet podzemnih kontejnera, Direkcija za puteve 250 novih parking mesta, a JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” je stavilo hidrantsku mrežu i česmu – rekao je Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Na dečjim igralištima postavljeno je 17 rekvizita ispod kojih se nalazi specijalna gumena podloga. U parku je postavljeno 2.300 kvadratnih metara staza i platoa, fitnes park i košarkaški teren. Trava je posejana na 24.105 kvadratnih metara, a duž staza je posađeno 158 sadnica. Na ovom prostoru posađeno je i cveće i 570 dekorativnih žbunova.