Meštani sami popravljaju puteve

PinterestFacebookTwitterShare

Meštani Golemog Sela, Mijovca i Lalinca, brdsko-planinskih sela u vranjskom kraju, poslednjih 15 dana su uz pomoć Direkcije za izgradnju Vranja sami popravili dvadesetak kilometara makadamskog puta kojim do tada nisu mogla da prođu ni terenska vozila hitne pomoći, rečeno je u gradskoj upravi.
 
Direktor Direkcije za izgradnju Vranja Dragan Stojković izjavio je da su prvo predstavnici mesne zajednice Golemog Sela prihvatili predlog Direkcije da zajednički finansiraju i poprave makadamski put kroz svoje selo, a da su se kasnije javili i meštani iz Mijovca i Lalinca.
 
“Direkcija je obezbedila mehanizaciju za utovar i eksploataciju šljunka koji je vađen iz reke Veternice, a meštani ovih sela su prikupili novac za naftu i benzin za traktore i kamione kojima su šljunak odvozili na delove makadamskih puteva kojima je trebalo zasipanje. Meštani su sami obavili i zasipanje puteva”, kazao je Stojković.
 
Prema njegovim rečima, tako su meštani u Golemom Selu popravili osam kilometara makadamskog puta kroz pet mahala, u Mijovcu još šest kilometara u delu gde je put bio oštećen, i jos dva do tri kilometra puta kroz selo Lalince.
 
“Golemo Selo, Mijovce i Lalince se nalaze na području brdsko planinskog kraja Poljanica, gde ima ukupno 22 sela. Do ovih sela, koja su prilično udaljena od autoputa koji vodi prema Leskovcu nikada nije bilo asfaltnih puteva, a kakva je finansijska situacija neće ih verovatno nikada ni biti, tako da je ovo bio jedini način da se za sada oni osposobe za upotrebu”, kazao je Stojković.
 
On je naveo da su se, nakon što je završeno nasipanje puteva u ta tri sela, za popravku svojih puteva zainteresovani i meštani Vlasa, takođe u poljaničkom kraju, kao i da je već dogovoreno da Direkcija za izgradnju grada Vranja i njima izađe u susret kroz ustupanje mehanizacije.
 
Dosadašnja popravka puteva kroz tri sela u poljaničkom kraju je, prema Stojkovićevim rečima, koštala Direkciju za izgradnju 1,6 miliona dinara, što bi, da nije bilo učešća meštana, bilo dovoljno za popravku puta kroz samo jednu mahalu u Golemom Selu.