Sajam etno hrane i pića

PinterestFacebookTwitterShare

 U hali 3 Beogradskog sajma će se od subote, 26. novembra do utorka, 29. novembra, održati 6. Sajam etno hrane i pića. Pokrovitelj ove manifestacije je, kao i prethodnih godina, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, suorganizator Privredna komora Srbije, a organizator Beogradski sajam.

Finansijsku podršku, iz koje se delimično finansira nastup učesnika na grupnim štandovima, dali su: Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Privredna komora Srbije i Agrobanka.

Sajam etno hrane i pića služi predstavljanju tradicionalnih proizvoda, koji se najčešće proizvode  od organski gajenih sirovina u ograničenim količinama za tržište.

Na površini od 3500 m2 izložbenog prostora predstaviće se oko 250 direktnih učesnika sa, prema proceni, oko 1000 različitih, ručno rađenih proizvoda.

Pored predstavljanja proizvoda i proizvođača potencijalnim kupcima, svrha Sajma etno hrane i pića je i promocija nacionalnih specijaliteta, zaštita imena, receptura  i geografskog porekla radi utemeljenja robnih marki etno proizvoda, što je ujedno i  moto ove manifestacije.

U stručnom delu pratećeg programa 6. Sajma etno hrane i pića predavač iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, održaće predavanja o obeležavanju evidencionim  markicama rakije sa geografskim poreklom i politici kvaliteta u poljoprivredno prehrambenom sektoru, a predavač iz Zavoda za zaštitu intelektualne svojine – o postupku zaštite proizvoda oznakama geografskog porekla. Predstavnik Privredne komore Beograda predstaviće svoje iskustvo u zaštiti Kačarskog meda, a  predstaviće se i mogućnosti izvoza na tržište Ruske Federacije i upotrebe ćirilice u obeležavanju i imenovanju proizvoda.

Svečano otvaranje sajma ETNO HRANA I PIĆE 2011. održaće se u Etno dvorištu, u hali 3, u subotu 26. novembra u 11 časova. Sajam će otvoriti gdin Ljubiša Dimitrijević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Besplatan ulaz omogućen je poslovnim posetiocima uz popunjavanje registracionog lista ili vizit kartu, a publika može posetiti sajam uz kupljenu ulaznicu, po ceni od 250 dinara. Za grupne posete cena ulaznice je 150 din.

Dodatne informacije o Sajmu etno hrane i pića, nalaze se na odvojenom sajtu na adresi: www.etnohip.rs