Stanje i perspektive razvoja zadrugarstva

PinterestFacebookTwitterShare

Stanje i perspektive razvoja zadrugarstva naziv je skupa koji će se održati u sredu, 14. decembra 2011. godine sa početkom u 11 h, u Požarevcu, u Sali Hotela Konak.

Skup će svečano otvoriti Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
 
Organizator skupa je Društvo agrarnih ekonomista Srbije (DAES), u saradnji sa drugim naučno-stručnim organizacijama iz oblasti agroprivrede, uz očekivano učešće afirmisanih zadružnih poslenika iz inostranih i domaćih naučnoistraživačkih institucija, zadružnih saveza i zemljoradničkih zadruga, poljoprivrednih savetodavnih službi i drugih institucija i organizacija.

Požarevac je odabran kao mesto održavanja skupa jer se na poslovnom području Zadružnog saveza Podunavskog i Braničevskog okruga nalazi i selo Vranovo – u kome je 1894. godine osnovana prva Zemljoradničko-kreditna zadruga u ondašnjoj Srbiji.

Skup se organizuje u cilju afirmacije tri nacionalne najznačajnije aktivnosti o stanju i perspektivi razvoja zadrugarstva i posebno zrmljoradničkog zadrugarstva u Srbiji, a u kontekstu: značaja novog Zakona o zadrugama, promocije Strategije razvoja zemljoradničkog zadrugarstva Srbije i svečanog obeležavanja početka 2012 Međunarodne godine zadruga.

S obzirom na doprinos predstavnika zadružnih saveza i zemljoradničkih zadruga u pripremi predloga Zakona o zadrugama, Strategije razvoja zemljoradničkog zadrugarstva u Republici Srbiji i očekivanih aktivnosti tokom 2012 Međunarodne godine zadruga, pozivamo sve zainteresovane da rezervišu vreme i planiraju aktivno učešće na ovom skupu, uključujući i pripremu radova i saopštenja koja će se posle skupa štampati u posebnom Zborniku.