Uskoro novi izgled Savskog trga

PinterestFacebookTwitterShare

Rekonstrukcija Savskog trga, na kome će dominirati linearna fontana sa spomen-obeležjem žrtvama rata, treba da počne narednog meseca, najavljeno je iz Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda.

 
„Rekonstruisaće se dva skvera u okviru Savskog trga, tačnije ispred bioskopa „Partizan” i bolnice „Sveti Sava”, na površini od oko 2.700 kvadratnih metara“, precizirao je direktor te agencije Marko Blagojević. On je istakao da je rekonstrukcijom, pored fontane i spomen-obeležja, predviđeno uređenje i ozelenjavanje tog prostora sa odgovarajućim mobilijarom.

„Pored arhitektonsko-građevinskih radova, za koje je projekat izradio Arhitektonski fakultet u Beogradu, potrebno je izvesti i radove na elektroenergetskim, kao i instalacijama vodovoda i kanalizacije“, istakao je Blagojević. On je dodao da su glavni projekti završeni, dobijen je pozitivan izveštaj tehničke kontrole i čeka se saglasnost MUP-a, odnosno Uprave za vanredne situacije u Beogradu.
 
Završetak radova, prema njegovim rečima, očekuje se tokom marta 2012. godine, kada će Beograđani, kao i gosti prestonice koji koriste autobuski i železnički saobraćaj, imati na raspolaganju novi, savremeno uređeni kutak u Beogradu.