Izgradnja novog zatvorenog bazena u Subotici

PinterestFacebookTwitterShare

Novi bazen u naselju Prozivka u Subotici gradiće lokalni Konzorcijum “SMB-Gradnja”, saopšteno je iz kabineta subotičkog gradonačelnika Saše Vučinića.

 
Kako se navodi, odluku o izboru najpovoljnije ponude za izgradnju zatvorenog bazena gradonačelnik je doneo posle ocene komisije, koja je konstatovala da je ponuda ispravna, odgovarajuća i prihvatljiva. 

Konzorcijum koji čine “SMB-Gradnja” Subotica, “Ekspres servis” Subotica i “Jedinstvo” iz Sevojna dao je ponudu od 452.771.864,40 dinara bez poreza na dodatu vrednost. 

U saopštenju se navodi da su na lokaciji budućeg Sportsko-rekreativnog centra “Prozivka” u toku radovi na uređenju gradilišta. Krajem oktobra je na sednici Vlade Srbije odlučeno da se oko 530 miliona dinara iz programa podrške građevinskoj industriji namenjenih za završetak kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi preusmere za izgradnju novog bazena u naselju Prozivka. 
 
Odluka je doneta na inicijativu lokalnog rukovodstva Demokratske stranke i gradonačelnika Saše Vučinića, uz obrazloženje da je postojeći projekat u Dudovoj šumi megalomanski. Tada je DS najavio da će inicirati konzerviranje gradilišta u Dudovoj šumi, a ocenjeno je da je izgradnja novog gradskog bazena brže, jednostavnije i jeftinije rešenje. 

Opozicioni Savez vovjođanskih Mađara međutim tvrdi da je reč o političkoj odluci i da se lokalna vlast ne odnosi domaćinski prema gradu i njegovoj svojini, te da nije trebalo odustati od izgradnje kompleksa bazena u Dudovoj šumi.